De astăzi performanța are gratuitate

Ca și antrenor coordonator de natație m-am lovit de foarte multe ori de problema banilor pentru acrivitatea sportivă.

Din nefericire, in ultimul timp bugetul cluburilor de stat, primit de la MTS ( Ministerul Tineretului și Sportului), s-a micșorat de la an la an.

La fel și bugetele secțiilor pe ramuri sportive.

Spre exemplu, secția de înot a primit buget 350 milioane lei ( vechi).
Plata chiriei bazinului pentru antrenamentele de performanță ajungea undeva la 300 milioane ( vechi) pe an. Asta a afectat enorm pregătirea sportivilor iar necesarul pentru a sprijini tot ceea ce înseamnă activitate sportivă de performanță, a fost subțire.

La polul opus, cluburi private de înot ce au accesat fonduri pe legea 350, au întors banii cu lopata.
Cred că timp de 5 ani, m-am luptat cu cei din vechea administrație să-i conving să ne ajute.
Am încercat cu frumosul, cu mila, am încercat cu presa, am încercat in tot felul de ședințe, am încercat mai dur….degeaba, niciun rezultat.
În tot acest timp prin diferite săli de sport atârnau frumos bannere cu sloganul ” Primăria susține sportul de performanță”.

Am încercat să le explic că singura cale legală prin care Primăria și Consiliul Local ar putea ajuta cluburile de stat, ar fi să sprijine activitatea sportivă de la Bazinul de Înot ( fiind al primăriei) prin scoaterea plății chiriei pentru antrenamentele de performanță.

Știu cluburi fantomă, prietene fostei administrații care au încasat milioane, dar care erau paralele cu sportul de performanță.

Timp de opt ani am primit același răspuns de la vechea administrație când îi rugam să ne ajute pe noi cei din adevăratul sport de performanță : NE PARE RĂU, NU SE POATE !

Ei, iată că se poate !

In noua grilă de taxe și impozite ( ce a fost votată în ședința de astăzi a Consiliului Local) pentru anul 2017, după atâtea și atâtea probleme din cauza chiriei de la Bazinul de Înot, această taxă, a dispărut. Am purtat o discuție amplă și argumentată cu primarul orașului, Cosmin Necula și a hotărât să scoată această taxă.

Domnul primar Cosmin Necula a înțeles perfect importanța acestui sprijin și a venit in ajutorul celor din natația de performanță prin scoaterea acestei taxe sus menționate.

ABIA ACUM PRIMĂRIA SUSTINE NATAȚIA DE PERFORMANȚĂ !

Mai mult, sportivii de performanță din diferite sporturi, care folosesc Bazinul pentru refacere, au acces gratuit. ( În baza unor criterii bine stabilite)

Pensionarii vor avea și ei beneficii la Bazin, persoanele cu dizabilități, la fel.

Iată că se poate !!!

O părere la “De astăzi performanța are gratuitate

  1. Te salut, Adrian!
    Spune-mi, te rog, care sunt criteriile pentru sportivii de performanta ca sa poata avea acces gratuit la bazin?? E vorba de tenismenii de performanta de la un club din Bacau…nu, nu e vorba de SCM Bacau…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *