Fenomen nemaiîntâlnit in Bacău : ninge !

Mi-am folosit hipocampul ( parte a creierului responsabilă cu memoria) și mi-am adus aminte cum atunci când eram mic mergeam în zăpadă până la gât.

Mă trimitea mama la antrenament dimineața la ora 7, și ca să ajung la Bazinul de Inot, treceam efectiv printr-un fel de tunel de zăpadă. Când ieșeam, până acasă aveam țurțuri la nas…dar mie mi se părea o aventură.

Mașini erau puține și oamenii mai mergeau pe jos. Nu știu dacă era comod sau nu, dar așa stăteau lucrurile.
Ningea și era firesc. Cu Mama Natura nu te pui.
Cred că știm cu toții ce ierni au prins părinții noștri sau bunicii.

În zilele noastre, la 50 cm de zăpadă se instalează panica și nu mai știm pe cine să înjurăm. Ba pe primar, ba pe prim-ministru, ba pe toți sfinții.

Adică îmi dă senzația că nu putem să punem mâna pe lopată și să ne dăm zăpada din fața blocului. Nu putem să mai lăsăm mașina un pic, dacă se poate. Nu putem să fim mai relaxați și să luăm lucrurile așa cum sunt. În ianuarie este iarnă.

Desigur că autoritățile locale trebuie să își facă datoria și să se ocupe de deszăpezire, fără îndoială. Asta nici nu se discută. Nici nu trebuie să fim retrograzi și trebuie să evoluăm. Este firesc să avem destule utilaje care să ne ușureze viața.
Doar că parcă îmi dă senzația că suntem prea cusurgii când nu trebuie, prea comozi și prea neînțelegători.

Ninge, să moară primarul, să spânzurăm vice primarii !!!

Cei mai vocali, desigur, sunt deontologii care nu suportă culoare politică a echipei din fruntea primăriei. Aceștia, oameni de toată izbânda și buni părerologi…mai ales pe FB, le-ar da mozol zilnic primarului și viceprimarilor, dar, dacă s-ar putea să vine ei ( edilii) pe strada lor , că să nu fie nevoite valorile perene să se deplaseze până la primărie și se le aplice mozolul mult meritat…

Am putea să ne rugăm cu toții să nu mai ningă niciodată, dar atunci vom da vina pe edili că nu mai avem iarnă și e urât și ne ia nostalgia copilăriei.

Am putea să ne dorim ca toate străzile, trotuarele și șosele să fie ca in palmă, când ninge și să avem zăpadă doar unde vrem noi, intr-o curte undeva, să putem face un bulgăre-doi. Dar nu este posibil.

Eu zic așa : Jos primarul, jos viceprimarii, din cauza lor in Bacău s-a instalat un fenomen nemaiîntâlnit : Ninge !

PS : Alooo, primăria! Se poate câteva grade mai mult în termometre ? E cam frig afară.

3 păreri la “Fenomen nemaiîntâlnit in Bacău : ninge !

  1. Da, asa e ! E o isterie cretina, absurda la nivel national. Pai, e normal ca iarna sa nu fie ca vara! E normal sa ninga, sa viscoleasca, sa troieneasca, sa fie ger. Ce , naiba, nu suntem in Africa, si nici nu avem clima mediteraneeana! Toate aceste proportii apocaliptice le dau numai televiziunile, presa, in general, in goana lor tembela dupa ,, senzational,,. E cat se poate de firesc ca iarna sa fie asa cum e acum, asa cum a fost odinioara, si asa cum as dori sa mai fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *