In weekend ardem tot ce prindem

Screenshot_2016-07-24-11-35-14

Imediat cum cade primul fulg de soare, tot românul cu mic cu mare, cu mic cu cârnat, cu bere şi vin, se pune pe treabă….Incepe Grătariada, campionatul municipal, județean, național…de pârjolit.

In wekend-uri dacă arunci o privire peste oraş, din avion, ai impresia că a luat foc Bacăul, atât de mult fum, cu mireasmă de pleşcoi şi mici de la Ioşca, se propagă in văzduh.

Străinii sunt mai cool, ei fac  barbeque, sau BBQ sau grill,  şi nu ard, de regulă nici lemne şi nici cărbuni..ei au grătare electrice. Ce-i drept, cică fumul din jar este toxic.

Canadienii spre exemplu au grătare electrice in balcoanele de la blocuri.
Când am văzut prima oara asta, mi-am dat seama de ce Gigi Becali făcea grătar in balcon la hotel Marriott….e canadian. Doar că el il făcea cu cărbuni şi foc. Aşa a fost dat afară din hotel.

Aşadar, poți să fii balerină, pițipoancă profesionistă, cocalar, politician ( condamnat sau nu ) afacerist sau antrenor de natație…in weekend arzi tot ce prinzi,  pe grătar.

Mirosul cărnii fripte este acum pe degetele noastre, pline de grăsime, instinctul spunându-ne să gustăm. Amestecul magic de proteine calde, grăsime topite şi colagen onctuos din carnea prajită pare a fi un elixir narcotic care ne-a făcut dependenți de această delicatesă. Suntem pregătiți pentru procreere.

S-o facem lată, să ardem pe grătar tot ce prindem !

Norocosul, privilegiatul şi chiparosul care face grătarul, când afară sunt 35 de grade, are parte şi de aerosol şi de saună.Transpirațiile-i curg pe muşchii feței şi a gâtului, atrofiați de foame.
Părul miroase a şampon de coaste de porc iar ochii se inrosesc ca la conjunctivită, asta de la fumuri.

Tot el, grataragiul „şef” ce şi-a tras iubită nouă la club cu o seară inainte, când era geluit şi parfumat cu Armani, cănd dansa suav şi emana atracție sexuală, acum emană miros de cârnați de oaie afumați. El a invitat „trufandaua”  la grătarul de duminică cu prietenii.  Calimera s-a schimbat, urmează un pupic romantic cu buze transpirate, cu o furculiță intr-o mână şi cu o bucată de şuncă in cealaltă mână.
Gata cu Armani, gata cu „sex on the beach” ,gel şi pantofi lăcuiți, pahare de cristal cu picior.
Urmează şlapi, vin de țară, transpirație şi păr zburlit şi pahare de plastic.

Dacă este mergător la sală, trăgător de fiare…mai bine. Se iveşte o ocazie bună să işi prezinte bicepsii, tricepsii şi caricepsii….jos textila, pe motiv de căldură excesivă.
Dacă ai burtică, taci, iei ceva gros pe tine şi induri eroic.

Ce lamb, ce shrimps, ce hamburgeri ?
Micii şi cârnatul de pleşcoi scoate diavolul din noi.

In weekend frigem tot ce prindem.

Eu ştiu pe cineva care face prosciutto crudo la grătar.

La mine pe Milcov, sunt câțiva „indieni” cu tricourile suflecate peste burțile explodânde, ce fac grătar in fața blocului.

Puradei fericiți aleargă desculți printre maşini şi consoarte hipnotizate de momentele de lux, dansează languros pe manele, in G minor.

In weekend, toată lumea arde tot ce prinde.

Eu vă salut……dulce-acrişor.
Adrian sunt………..antrenor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *