Sfat: Copii, faceți pipilică în piscină !!

Screenshot_2015-07-09-23-53-11

Umblat prin lume,uşor ingâmfat, cu un pic de condescendență, mi-am luat consoarta şi progenitura şi am plecat să ne scăldam la piscinele Gherăieşti ( Aqua Club ) .
Slipul Tetra, un borcan de tocăniță de cartofi, două ouă fierte tari, dar şi nişte untură de la mamică din beci cu factor de protecție 50, au fost indesate in plasa de rafie, pe lânga radioul portabil pe baterii.
Apă n-am luat pentru ca aveam la genunchi…şi eu şi soția.
Am plecat aprovizionați până-n dinți, de parcă plecam pe Ceahlău, pentru că am auzit că acolo, la piscinele Gherăieşti, stai la rând să ți se ia comanda la mâncare, precum se stătea in anii ’80 la rând la Dacia 1300-sport, culoarea untului.

Am acceptat cu stoicism ce am văzut la piscină:  fete cu picioare până-n pământ, sărace după slipul f.f. mic, ( material mai puțin, preț mai mic ) ,  bărbați prieteni cu Naposimul dar şi cu țelina, clasici cu sandale şi şosete şi mămăițe cu părul permanent.
Am acceptat că apa era rece sloi iar sfârcurile mi s-au făcut tari ca de mâță ( de aici şi vorba ” țâță de mâță ) şi şnurul slipului mi s-a făcut mic ca  talentul administrativ al viceprimarului Vasile Pescaru.
Dar ceva m-a frapat….

Un anunț mare: ” INOTATI PE PROPRIA RĂSPUNDERE-NU EXISTĂ PERSONAL DE SUPRAVEGHERE !”

Ei, asta m-a gâdilat oleac’ la creierul mic.
E clar ca legislația in ceea ce priveşte funcționarea piscinelor în Ro, are lacune mari.
Păi cum să te speli pe mâini ca Pilat din Pont in cazul unui inec la piscinile tale ????
Este aproape ca atunci când ați pune un anunț la intrarea in vagoanele trenului : ” Călătoriți pe proprie răspundere, nu există mecanic se locomotivă !”

Eu am belit ochii peste tot in lumea asta pe unde am fost, prin prisma meseriei şi n-am văzut asemenea „grijă față de clienți ” .
Spre exemplu in Canada, intr-un parc public, era o baltă artificială până pe la genunchii unui copil de 10 ani. Când era apă in acea baltă ( pt că uneori era scoasă ) OBLIGATORIU era un salvamar acolo.
E clar ca ori legislația noastră e putredă ori nu se respectă legea.
Păi la ce trafic de persoane are această piscină şi la câți bani se fac vara, cât ar costa angajarea pe weekend , (măcar) când e mai aglomerat, a unor tineri salvamari ?

Cum ar fi ca taticii să stea liniştiți pe sezlonguri şi să priveasca prin ochelarii cu sticlă fumurie, costumele de baie din material de calitate ale frumoaselor moldovence. 
Să nu stea numai cu ochii pe copiii lor in piscina cu tobogane cu apă. Ba să nu se dea cap in cap cu alți copii, ba să nu se inece. Doamne, fereşte !

Aşa că, dacă cei de la Aqua Club ( piscinele Gherăieşti ) nu răspund de siguranța copiilor şi ne lasă pe proprie răspundere, îi sfătuiesc pe micuții noştri SĂ FACĂ LINIŞTIȚI PIPI IN PISCINĂ, tot pe proprie răspundere…pentru că nu există personal de supraveghere.

Proprietarului piscinelor ( care habar n-am cine-i ) ii recomand să-şi păstreze blazonul , pentru că totuşi piscinele sunt cam cele mai distractive pentru copiii băcăuani şi să-şi angajeze salvamari. Altfel, toți copilaşii se vor răzbuna şi vor face pipi in piscină.

Să fiți cu minți ……………şi pe recepție…………………..eu n-am şnurul mic…………………………..ci de colecție !! 

3 păreri la “Sfat: Copii, faceți pipilică în piscină !!

 1. Buna ziua!
  Având experienta in lumea bloggerilor stiu ca un blog este cu atat mai interesant cu cat isi bate joc de tot si de toate, dar sunt cateva precizări de facut:
  1. Exista salvamar. Tricoul rosu cu o cruce mare albă ar fi trebuit sa dea de gandit, asta in cazul in care eticheta de „salvamar” de pe acelasi tricou nu ar fi fost edificatoare.
  2. Ati vazut ca înotați pe propria răspundere, dar ati omis faptul ca nu e voie cu produse alimentare aduse in sacoșa de rafie, motivul fiind unul foarte simplu: mâncare + caldura = enterocolita.
  3. Nu scrie nicăieri ca încurajam pe cineva sa faca pipi in apa, ci fix contrariul.
  In rest, sper sa fiti mulțumit pentru ca v-ati scris pamfletul. V-ati mai bătut joc de unii care au facut investiții in Bacau.
  O zi excelenta va doresc!

  • Din pacate, n ati inteles nimic din articol.
   Este un pamflet care are menirea sa va atraga atentia ca nu aveti decat un salvamar la 7 piscine. Nu e in regula. Protectia consumatorului va poate spune exact. Despre punctul de prim ajutor ce ne puteti spune ?
   Nu este deloc in reguka si sigur puteti lua masuri. Ar fi pacat, aveti o piscina frumoasa si distractiva.
   Cat despre mancare, doar nu ma banuiti ca am venit cu mancare la borcan !? Acolo era pamfletul. Si nici cu untura nu m am dat in loc de crema cu protectie solara.
   Va salut, angajati va mai multi instructori ca puteti sa o faceti, aveti incasare frumoase. Ii puteti angaja doar pe weekend, prin PFA ur sau contracte de colaborare..sau sub orice forma. Nu lasati copiii pe tobogane doar in grija parintilor, nu e in regula. Daca sunteti un om cu bani, sigur sunteti umblat prin lume. Asa ati vazut in tarile civilizate ??

 2. AVEȚI DREPTATE DOMNULE ANDREI. ÎN ROMÂNIA PÂNĂ HU SE ÎNTÂMPLÎ NU SE IAU MĂSURI. POATE AJUNGEM GAȘCA NOASTRĂ PE ACOLO SĂ NE DISTRĂM1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *