Stavarache al meu şi „Cristosul mamii voastre de nemernici ! „

22

Acesta este titlul poeziei lui Adrian Păunescu, pe care l-am spus în minte ani la rând.
Ştiu, pare dur, dar nu este. Pot găsi mai dure. Nu mai este loc de diplomație şi nici de modestie.
Nu, nu pot să tac, e prea mult.

Am spus acest titlu în minte de fiecare dată când am avut de înfruntat sistemul putred al sportului de performanță.

De fiecare dată când la Bacău am fost nedreptățiți şi şutați de tot felul de conducători din sport care mai de care mai anti-sport, doar cu interese de partid.

Am zis în minte ” Cristosul mamii voastre de nemernici !”  de fiecare dată când nu ați respectat munca şi sudoare copiilor băcăuani.
De fiecare dată când ați pus numai banii pe primul loc. Banii care vă reveneau vouă.

Am recitat ” Cristosul mamii voastre de nemernici ! ” când vedeam cum aruncați bani prin legea 350 pentru asociațiile sportive prietene şi clintelare care nu aveau niciun punct comun cu înalta performanță iar secția de natație care avea 5 sportivi în loturile naționale, se zbătea în penurie.

Am recitat ” Cristosul mamii voastre de nemernici ! ” de fiecare dată când imi spuneați că nu sunt bani pentru natație şi că bazinul e mare consumator de energie,  ce vă aduce în cutia poştală , facturi mari. Cât de nemernic tre’  să fii să vrei să rentabilizezi un bazin care se vrea olimpic !?!?

Cât de nemernic tre’ sa fii să vrei să scoți bani dintr-un bazin unde au fost atâția şi atâția campioni !? (  europeni, mondiali şi participanți la 4 ediții ale Jocurilor Olimpice ). Sportul de performanță trebuie susținut şi din banii consiliului. Copiii băcăuani vă fac cinste peste mări şi țări ca să puteți voi să vă asociați cu imaginea lor de campioni.

Am spus ” Cristosul mamii voastre de nemernici” când ați dezbinat antrenorii şi ați băgat ura între ei.

Spun în gând ” Cristosul mamii voastre de nemernici !”  tot timpul când văd cum umiliți antrenorii şi sportivii. Şi le aruncați doar câte un os ce mai rămâne de la ospățul vostru.

Am recitat cu intonație ” Cristosul mamii voastre de nemernici ! ” când unul dintre sportivi a alunecat pe trambulina, prost întreținută de conducerea ( putredă) a bazinului de înot,  suferind un accident grav la cap. Şi nu s-a luat nicio măsură. De 5 ani de zile fac referate şi mă rog în genunchi să puneți o suprafață regulamentară şi nealunecoasă…şi degeaba.

Am spus în gând titlul poeziei ” Cristisul mamii voastre de nemernici !” când ați furat milioane de dolari din bugetul alocat sportului şi nu ați investit nimic în infrastructură şi în sportul de masă.
Când ați renovatul bazinul şi ați distrus toate sălile de pregătire ale natația de performanță.

Spun în gând ” Cristosul mamii voastre de nemernici !”  tot timpul când vă văd că nu apreciați că Bacăul are copii talentați care trebuie doar descoperiți şi susținuți până la capăt.

Medalia mea de bronz pe care am obținut-o la Moscova ( la Campionatele Europene de juniori ) , medalie ce nu a mai fost câştigată de România la probele masculine de sărituri în apă, de 15 ani, este doar una, dar vă spun metaforic ” nemernicilor ” , sunt zeci de copii care au potențial imens de rezultate frumoase şi care se pierd sau zac în penuria sportului băcăuan.

Şi, dacă imi permiteți, dragi politicieni care v-ati ocupat direct de sportul băcăuan, am să inchei cu o strofă şi în acelaşi timp un sfat , tot din poezia lui Adrian Paunescu :
 
„Băgaţi viteză, că vă trece anul
Şi s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul.
Şi ce vă pot eu spune la plecare
Decât lozinca lui Fănuş cel mare:

Nenorociţilor, se rupe şnurul,
“La muncă, la bătut ţăruşi cu curul !”

Acest articol nu este un pamflet şi este scris din suflet şi cu multă dragoste.

11 păreri la “Stavarache al meu şi „Cristosul mamii voastre de nemernici ! „

  1. Sunt multe de spus despre penalul ăsta de Stavarache dar ți se face greață numai la auzul numelui. .nici măcar nu are demnitatea să demisioneze. …un imbecil

  2. Te sustin Adi, sunt in Bacau 2 perechi de vicecampioni mondiali, la dans sportiv, de care nu a auzit cred, vreodata, primaria!

  3. Bravo….mult succes in ceia ce ti-ai propus…..poate va uniti si veti avea mai mult succes…..
    Noroc iti doresc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *