Din Norvegia m-am intors un pic mai dăştept

Screenshot_2015-10-11-23-25-29

Primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns in frumoasa țară a fost să  refuz să mă intâlnesc cu preşedintele Norvegiei, aşa cum ii spunea Elena Udrea din Pleşcoi,  REGELUI Norvegiei.

Am văzut in Bergen un oraş important, despre care se spune că ar fi  cel mai frumos din țară, un oraş  cu aer curat, apă potabilă gratuită şi un oraş ce este parte dintr-o țară cu cele mai mari salarii din Europa şi cred că şi din lume.

Cum fac de fiecare dată când particip la competiții sportive şi vizitez diferite țări, la fel am procedat, din obişnuință, şi acum : primul lucru a fost să compar viața din oraşul vizitat cu cea din oraşul in care locuiesc.

Incep să obosesc să văd atâtea lucruri in neregulă la orăşelul meu, lucruri „realizate” de oameni…in special de politicieni dar nu numai.

In Norvegia am văzut cum oamenii ăştia işi dau copiii la cursuri de inot intr-un bazin curat ca un spital ( nu ca un spital românesc).
Eu nu sunt obişnuit ca la toaletă să nu miroase ca la vidanjele din fundul curții şi nu sunt obişnuit să nu fie nimic stricat. Nicio placă de gresie sărită, niciun duş rupt, ceva egrasie, mucegai…ceva.

Curățenie….siguranță…normalitate !!!!

Tot in Bergen am văzut că şi primarul lor este incompetent şi nu poate controla vremea ( cum se mai jucau ruşii cândva) …in Bergen plouă 3-4 zile pe săptămână.

Am văzut in centrul oraşului mulți români la muncă cinstită, ei cerşeau bani, cinstit.

Am simțit pe cardul meu prețurile mari şi scumpețea din superbul oraş de munte,  plin de fiorduri, cu oameni frumoşi şi privelişti mirifice.

Nu mi-a luat mult să realizez că acolo pot trăi liniştiți primarii „românesti” , să işi cheltuiască cu talent milioanele câştigate cu sudoarea frunții şi cu steatoza hepatică provocată de frica de DNA.

Am ajuns la concluzia asta după ce am văzut că o cină in oraş pentru trei persoane costă 250-300 euro.

Cât am fost eu plecat, primarul oraşului Bacău a facut ceva supraomenesc, ceva ce niciun primar din Norvegia nu are capacitatea să facă : a inceput asfaltarea străzii Ştefan cel Mare. 🙂

Țin să-i spun că lucrările de reabilitare a  străzii Milcov, sunt incepute de aproape doi ani şi au ajuns la 50%.

O stradă de doar 2 KM !!!!!!!

Norvegia a făcut un tunel de 25 KM in 5 ani.

25 de km !!!! Tunel…pe sub munte…Norvegia….5 ani.

 Tunel ce are amenajate in interior peşteri artificiale pentru ca oamenii să nu se plictisească in intunecimea de acolo.

Tuneluri ce nu sunt făcute de Symmetrica  (firma prietenă de combinații a primarului), din fericire.

Ei, cum e domnule primar? Ne pozăm şi noi cu 2 km de stradă Milcov, sau ne facem mici şi cu bun simț când ne comparăm cu alții??? De fapt, mici suntem, ne mai trebuie bun simț.

2 Km de stradă……Milcov…..2 ani….Stava-Tescaru-Bacău !!!!!!!

De ce m-aş muta eu in Norvegia unde au taxi-uri Tesla , maşini electrice, şi să renunț eu la taxi-urile „eco” ale consilierului local ( PNL) Neculai Nechita?  TTB.

Tesla….electrice….taxiuri Nechita…PNL

Cel puțin până la alegerile din 2016, nu plec din Bacău. Aici am Spital Municipal, Sală polivalentă, străzi, Insulă de agrement….avem di tăti !!!

Cel putin aşa promit toți peneliştii că ne pregătesc inainte de alegeri.

Rămân in Bacău să votez cu cei ce ne-au condus timp de 12 ani, cei ce merită incă un mandat……că doar m-am intors degeaba mai dăştept din Norvegia.

Un doctor norvegian mi-a explicat că oamenii după ce consumă alcool, chiar dacă in orele alea sunt extaziați şi se simt bine, intotdeauna a doua zi, toți suferă de depresie. Rămânem cu amintirile serii precedente şi a stărilor de euforie dar, a doua zi suntem depresivi.
Exact aşa sunt eu acum, la o zi după ce am venit din Bergen in Bacău.

Astăzi nu răspund la telefon, sunt depresiv. Ieri m-am imbătat cu normalitatea norvegiană.

Din Norvegia eu m-am intors mai dăştept un pic. 🙂

PS : Organizatorii cursului la care am particiat, şi de unde m-am intors cu o diplomă ce mă va ajuta in cariera mea, m-au ținut o săptămână numai cu somon, creveți, crab, carne de balenă, languste, etc.
Ce ar fi dacă i-aş invita eu la Bacău şi i-aş ține numai in mici, ceafă de porc, sarmale cu mămăligă şi ardei umpluți !?:)

Pe la Bergen eu am fost
Nu mai stau că nu sunt prost,
Tot pe Milcov eu revin
Tot pe praf şi gropi şi chin

După cum se vede clar,
Pare-se că sunt bizar.
Torturat de-un penelist
E limpede că-s masochist. 🙂

Vă salut………………dulce-acrişor.
Adrian sunt…………….. antrenor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *