Proiect inedit la Bazinul de Înot din Bacău

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ultimei ședințe extraordinare a Consiliului Local din Bacău de referea la un parteneriat între Municipalitate, Clubul sportiv al primăriei ( al cărui director sunt) și Inspectoratul Școlar Județean.

Proiectul a fost votat de către consilierii locali și se află deja în desfășurare.

Beneficiarii acestui proiect pilot sunt peste 300 de copii din clasele a 1-a ai școlilor din proximitatea Bazinului. Școala nr. 28, Școala nr. 20 , Scoala nr. 10 și Școala nr 16. Acești copii vor urma un curs de opt ședințe care se va desfășura pe parcursul unei luni de zile.

Din discuțiile pe care le-am avut cu primarul orașului am convenit să demarăm acest proiect care este inedit în Bacau, după revoluția din anul 1989 .

Știm cu toții că în vremea comuniștilor copiii erau aduși la Bazin in timpul orelor scolare. Se urmărea a se îndeplini două obiective : 1. sport de masă, mișcare, învățarea înotului care este vital. 2. selecția de către antrenorii de specialitate pentru sportul de performanță.

Mai din nostalgie mai din ambiție, exact același lucru încearcă și primarul orașului să puncteze prin acest proiect coordonat de subsemnatul.

Municipiul oferă copiilor cursurile gratis, asigurarea de materiale specifice, noi, tricouri imprimate cu „Bacău-oraș european al sportului-2017” .
Copiii vor primi de asemenea diplome , și apă in timpul cursurilor.

Instructorii de înot ai primăriei și antrenorii de performanță asigură desfășurarea cursurilor și consultanța tehnică.

Eu le mulțumesc directorilor acestor școli pentru implicare , inspectorului general adjunct, Anca Egarmin, învățătorilor și profesorilor de sport. Mulțumesc de asemenea consilierilor locali pentru susținerea proiectului, mulțumesc antrenorilor pentru implicare….și cu voia d-voastra ultimului de pe listă, instructorului Pilat. 😁

Hai, Bacăul !

PS: în funcție de rezultatele acestui proiect , primarul orașului este deschis la continuarea proiectului și cu alte școli din Bacău.

7 păreri la “Proiect inedit la Bazinul de Înot din Bacău

 1. Buna initiativa,dar nu e putina discriminare? De ce doar scolile din vecinatate? Cred ca trebuie sa va mai ganditi nitel. Repet, foarte buna initiativa,dar e cu jumatate de masura…

   • Ca sa fiu explicit pana la capăt, in proiectul pilot se putea și cu o școală mai îndepărtată. Cred ca asa, ar fi fost mai corect.
    Nu fac nici o acuzație, pur și simplu e o recomandare.
    Bineînțeles ca niciodată nu va fi toată lumea mulțumită, dar în stuația de fata, era profi sa luați și o școală dintr-un alt cartier.

 2. Este lăudabilă aceasta inițiativa și dorim mult succes atît inițiatorilor,instructorilor,sponsorilor cit și participanților.este de dorit o reușita , fie și numai pentru sănătatea copiilor,felicitări tuturor și succes!!!

 3. Bună Adrian,sunt Andreea Popescu(Soția lui Liviu) ce este necesar pt a putea intra in acest proiect inițiat de primărie?

  • Bună, Andreea. Nu știu care Liviu. Dar chiar și așa îți spun că de acest proiect deocamdată nu beneficiază decat cele patru școli pe care le am menționat. Sper în viitor sa facem în tot orașul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *